Vi̇tri̇n Tasarımında Nerelere Di̇kkat Edi̇lmesi̇ Gerekmektedi̇r?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
5 Eylül 2019, Perşembe
Vitrin Tasarımında Nerelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?
Günümüzde her yerde aynı ya da benzer ürünlerin satılması rekabet ortamını artırmıştır. Bu rekabet ortamına hem uyum sağlamak hem de
Vitrin Tasarımında Nerelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

Vitrin Tasarımında Nerelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir

Günümüzde her yerde aynı ya da benzer ürünlerin satılması rekabet ortamını artırmıştır. Bu rekabet ortamına hem uyum sağlamak hem de başa çıkmak için vitrin tasarımı göz alıcı olmalıdır. Vitrin tasarımlarının iyi olması mağazalar için hayati önem taşır. Mağazanın dışa açılan yüzüdür. O yüzün güzel ve çekici olması çok önemlidir. İyi bir vitrin tasarımı için bazı hususlara dikkat edilmelidir. Her şeyden önce vitrin estetik açıdan göze hitap etmeli; özgün ve farklı olmalıdır. Müşteriye karşı mesaj içermeli ve onu durdurabilmelidir. Mağaza vitrini aynı zamanda marka kimliğinizi gösterme ve vurgulama bakımından da ideal bir araçtır. Doğru bir vitrin tasarımı ile siz de, yoldan geçenlerin durup ürünlerinizi incelemelerini ve alışveriş yapmalarını sağlayabilirsiniz. Hatta çekici bir vitrin tasarımı için ekstra bir bütçe ayırmanıza bile gerek yok, Alüminyum Mağaza ile dikkat çekici ve başarılı bir vitrin tasarımı yapabilirsiniz. 

Vitrin Renklerin Önemi

Magaza tasarımında kullanılan renk hiçbir zaman ürünlerin önüne geçmemelidir. Her zaman ürünler daha ön planda olmalıdır. Açık renklerin kullanılması dekorasyonun başarısı için daha doğru bir tercih olur. Renkler vitrin tasarlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer etkendir. Dikkat çeken renkler her zaman işe yarar. Bunlardan bazıları; kırmızı, turuncu, mor, mavi, yeşil ve sarı renktir. Tamamı tek renk olmamakla birlikte çeşitli vitrin malzemeleri veya objeler de tasarım açısından değerlendirilebilir. Renk kullanırken vitrinde arka planı tek mat renk ve geniş tutarak ön kısımlarda farklı renkte dekorasyon malzemeleri kullanarak canlılığı arttırabilirsiniz. Dikkat çeken renkleri sadece müşterinin ilk göz teması için kullanıp daha sonradan diğer renklerle görsel geçişler vererek vitrinizdeki ürünü öne çıkarmak faydalı olacaktır. 

Vitrinde Müşteriyi Belli Bir Odak Noktasına Yönlendirin

Temayı belirledikten sonra bu temayı bir hikayeye dönüştürmek gerekir. Mağazanın dışına çıkıp vitrininize bir göz atın. Yoldan geçen insanlar, vitrininizi nasıl görüyor. Hiç bilmediği bir yerde gezinen biri dışarıdan baktığında orada ne satıldığını, neye, kime hitap ettiğini anlayabilmelidir. Ya da acele bir şekilde bir şeyler bakınan biri vitrine bakıp içerisini göz önünde bulundurabilmelidir. Vitrinlerden özel günlerde yapılan kampanyalar değişiklikler yansıtılır. Vitrin ne kadar özenli yapılmışsa mağaza içinde hayati önem taşır. Tavandan sarkıtma usulü bir şeyler ekleyip ekleyemeyeceğinize bakın. Bunu yaparken mezro, bant, ip gibi şeyler kullanmaktan geri durmayın. Müşterinin ilk bakışta dikkatini çekmeyi başarabilirseniz ve devamında mağazaya davet edebilirseniz doğru bir vitrin tasarımına sahipsiniz demektir. Vitrin düzenlemek etkili bir teşhir ve eldekileri daha çarpıcı göstermektir. Etkili bir vitrin insanda belli bir duyguyu belli bir düşünceyi çağrıştırmakta ve insana belli bir mesaj iletip belli bir hikâye anlatmaktadır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın