Mağaza Dekorasyonunda Rafların Önemi̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
5 Eylül 2019, Perşembe
Mağaza Dekorasyonunda Rafların Önemi
Mağaza dekorasyonunda kullanacağımız raf sistemleri sergileyeceğimiz ürün çeşidine, ürün boyutuna uygun olmalıdır. Vitrin, bir obje hakkında fikir vermek,
Mağaza Dekorasyonunda Rafların Önemi

Mağaza Dekorasyonunda Rafların Önemi

Mağaza dekorasyonunda kullanacağımız raf sistemleri sergileyeceğimiz ürün çeşidine, ürün boyutuna uygun olmalıdır. Vitrin, bir obje hakkında fikir vermek, tanıtım yapmak ve teşhir etmek için mağazanın içinin dışarı yansımasıdır. Günümüzde vitrin tasarımına büyük önem verilmekte, tanıtımı yapılan objeler vitrin tasarımıyla bütünleşerek sergilenmektedir. Mağazalarda ürün tanıtımı yapmak için kullanılan en yöntemlerden birisi, raf sistemidir. Raflara dizilen ürünler, oldukça iyi tanıtım yapılması nedeniyle daha fazla satılır.  Mağaza dekorasyonu, raf sistemleriyle sezon ürünlerini öne çıkarmak konsepti dışında, satışları artırmak amaçlı özel tasarım detayları da içerirse işte o zaman mağaza sahiplerinin yüzlerini güldürecektir diyebiliriz. Mağazalar genelde bu dikkat çekme işini kampanyalarla reklamlarla çözmeye çalışsa da mağazaların dikkat çekip müşteri toplayabilmesi için kampanya ve reklamların yanında dekorasyonun da güzel bir şekilde oluşturulmuş olması gerekir. Mesela tekstil mağazalarında yaz ve kış sergilenecek ürünlerin boyutlarının farklı olduğu göz önünde bulundurularak, hareket ettirilebilir raf sistemleri kullanılmalıdır. Ton ve tema değişikliğinin yapıldığı vitrinlerde,müşteri beklentileri doğrultusunda özgün tasarımlar yaparak teşhir edilen ürünler genellikle dikkat çekici ve görsel zevkin son derece önemli olduğunu göstermektedir. Eğer giyim ve gıda mağazaları gibi çok çeşitte ve yüksek sayıda ürün satışında bulunuyorsanız raflar sizin için olmazsa olmazdır. Ahşap raflar, genellikle diğer çeşit raflardan daha uzun ömürlüdür ve sıklıkla tercih edilir. Eğer müşterilerinizin dükkanda daha fazla ürünle etkileşime geçmesini istiyorsanız raf sistemlerini kullanmanızda fayda vardır.

 

Mağaza Raf Işıklandırması

Vitrin aydınlatmasını sağlayacak birbirinden farklı ürünler bulunmaktadır. Kullanım şartları ve miktarlarına göre vitrininizin canlılığı artırabilirler. İnsanların mağaza vitrinini fark etmeleri için ışıklandırma inanılmaz derecede önemlidir. Tasarlanacak her mekanın ışığı tasarımın sonucunu büyük ölçüde etkiler. Tasarım ne kadar güzel olursa olsun yetersiz ışıkta kendini belli edemez. Doğru ışığın bulunması tasarımın başarısı ve ürünlerin görünebilirliği için çok önemlidir. Işıkları toptan satın almak, hem indirim kazanarak mali açıdan size yarar sağlar hem de gözü rahatsız eden aydınlatma farklılıklarından sizi kurtarır.  Ürünün uygun bir aydınlatma ile daha dikkat çekici gösterilmesi mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken unsur aydınlatmanın etik kurallar çerçevesinde kullanılmasıdır. Magazalarda genelde dört çeşit aydınlatma bulunur. Vitrin aydınlatması, kasa bankosu, kabin vs gibi bölümleri kapsayan aydınlatmalar, mağaza ürünlerine vurgu yapan aydınlatmalar, genel aydınlatmalarıdr.

Eczane Raf Dekorasyonu

Eczane dekorasyonu ve raf sistemlerinde kullanılan ahşap kozmetik dolapları ile ürün sergileme yapılır. eczane içerisinde dermokozmetik ve kozmetik ürünlerin sergilendiği duvar üniteleri , eczane orta standları, eczane kolonları kaplamaları , yeni sistem eczane alüminyum raf sistemleri ile yapılmakta olup, eczacılarımız tarafından benimsenmiş olup hergeçen gün eczane dekorasyonlarında gittikçe kullanımı artmaktadır. Bankolarda sıcak satış alanları çalışan eczane teknisyeni arkadaşlarımızın kişisel ve mesleki ihtiyaçlarını karşılayan ergonomik tasarımlar yapıyoruz.

Telefon Dükkanı Dekorasyonu

Cep Telefonu ve Aksesuarları dükkanları dekorasyonlarında kullanılan duvar raf sistemleri ürünlerini içermektedir. Ürünleri olarak yatay duvar aluminyum lambri profilleri ile mağazanızın duvarlarında dekoratif ve fonksiyonel askı ve raf sistemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz.

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın